Suroviny na punčový koláč s marhuľami:
5 vajec, 50 g jemného kryštálového cukru, 100 g polohrubej múky
Punčová plnka: 100 g masla, 20g kakaa, 100 g piškót, 400 g marhuľového kompótu, 1 dl vody, 100 g kryštáľového cukru, 50 g hrozienok, 100 g vlašských orechov, 0,5 dl rumu, šťava z jedného citróna
Kokosová plnka: 1 dl vody, 100 g kokosovej múčky, 50 g práškového cukru, 1 vanilínový cukor, 0,5 dl rumu
Postup:
Celé vajcia vyšľaháme s cukrom nad parou dopenista. Keď trochu vychladnú, premiešame ich s preosiatou múkou. Plech s rozmermi 29 x 30 cm vyložíme mastným papierom, rozotrieme naň cesto a upečieme vo vyhriatej rúre. Upečené cesto necháme vychladnúť a rozrežeme na dve časti po dĺžke a naplníme punčovou plnkou. Potom dáme kokosovú a napokon opäť punčovú plnku. Prikryjeme druhým odrezaným pásom cesta, zaťažíme a na niekoľko hodín dáme do chladničky. Stuhnutý múčnik polejeme polevou.
Mohlo by vás zaujímať
Punčová plnka:
Maslo vymiešame s kakaom dopenista. Pridáme pomleté piškóty, posekané marhule aj so šťavou, sirup z vody a cukru, hrozienky, pomleté orechy, rum a citrónovú šťavu. Plnku dobre vymiešame.
Kokosová plnka:
Kokosovú múčku, cukor, vanilínový cukor a rum zalejeme vodou a pri miernej teplote varíme 5 minút.