Punčový koláč s marhuľami

Doba prípravy 60 minútNáročnosť

Suroviny na punčový koláč s marhuľami:

5 vajec, 50 g jemného kryštálového cukru, 100 g polohrubej múky

Punčová plnka: 100 g masla, 20g kakaa, 100 g piškót, 400 g marhuľového kompótu, 1 dl vody, 100 g kryštáľového cukru, 50 g hrozienok, 100 g vlašských orechov, 0,5 dl rumu, šťava z jedného citróna

Kokosová plnka: 1 dl vody, 100 g kokosovej múčky, 50 g práškového cukru, 1 vanilínový cukor, 0,5 dl rumu

Postup:

Celé vajcia vyšľaháme s cukrom nad parou dopenista. Keď trochu vychladnú, premiešame ich s preosiatou múkou. Plech s rozmermi 29 x 30 cm vyložíme mastným papierom, rozotrieme naň cesto a upečieme vo vyhriatej rúre. Upečené cesto necháme vychladnúť a rozrežeme na dve časti po dĺžke a naplníme punčovou plnkou. Potom dáme kokosovú a napokon opäť punčovú plnku. Prikryjeme druhým odrezaným pásom cesta, zaťažíme a na niekoľko hodín dáme do chladničky. Stuhnutý múčnik polejeme polevou.

Mohlo by vás zaujímať

Punčový tunel

Punčový tunel

60 minútSuroviny na punčový tunel: Na cesto: 4 žĺtky, 100 g cukru, 1 balíček vanilínového cukru, 4 bielky, 100 g polohrubej múky, ½ KL Kypriaceho prášku… Čítaj ďaľej

Punčová plnka:

Maslo vymiešame s kakaom dopenista. Pridáme pomleté piškóty, posekané marhule aj so šťavou, sirup z vody a cukru, hrozienky, pomleté orechy, rum a citrónovú šťavu. Plnku dobre vymiešame.

Kokosová plnka:

Kokosovú múčku, cukor, vanilínový cukor a rum zalejeme vodou a pri miernej teplote varíme 5 minút.  

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach