Quiche lorraine

Doba prípravy 40 minútEnergia: 290 kcal.Náročnosť

Suroviny na quiche lorraine:

150 g pšeničnej múky, soľ a čierne korenie, 3 vajcia, 75 g masla, 150 g údenej slaniny, 125 g crème fraîche, štipka muškátového orieška, nastrúhaný syr (podľa chuti)

https://www.shutterstock.com

Postup:

Múku preosejeme do misy. Pridáme štipku soli, 1 vajce a maslo nkrájané na kocky. Vypracujeme mäkké cesto a vytvyrujeme z neho guľu. Zabalené v potrevinárskej fólii necháme postáť 2 hodiny v chladničke. Cesto rozvaľkáme na placku hrubú asi 3 mm. Uložíme ju do koláčovej formy (18 cm) potretej maslom. Prečnievjúce okraje odrežeme a cesto popicháme vidličkou. Rúru predhrejeme na 220°C. Zo slaniny odstránime kožu, nkrájame na kocky a mierne opečieme. Na cesto nasypeme slaninu a nastrúhaný syr. Zalejeme zmesou, ktorú sme urobili zo zvyšných vajec, crème fraîche, muškátového orieška, čierneho korenia a trochy soli. Pečieme 25 minút. Koláč podávame teplý. Cesto môžeme piecť najskôr 10 minút bez náplne a až potom pridať náplň. Z cesta, ktoré sme odrezali pri napĺňaní formy, môžeme vytvyrovať ozdobný zvlnený okraj.

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach