Rakúska hroznová štrúdľa

Doba prípravy 45 minútEnergia: 166 kcal.Náročnosť

Rakúska hroznová štrúdľa sa u nás pravidelne pekávala v letnom období. Bola to pochúťka, ktorú môj starý otec mal veľmi rád a moja stará mama ju vedela pripraviť naozaj majstrovsky. Dovoľte aby som sa s vami podelila o tento recept.

Suroviny na hroznovú štrúdľu:

1 balenie štrúdľového cesta ( alebo si ho môžete aj pripraviť sami ), 800 g hrozna ( biele alebo červené ), 75 g cukru, 1 balíček vanilkového cukru, 1 lyžička strúhanej citrónovej kôry, 100 g masla, trochu práškového cukru

hroznová štrúdľa
stock.adobe.com

Mohlo by vás zaujímať

Tvarohová štrúdľa

Tvarohová štrúdľa

30 minútSuroviny na koláč – tvarohová štrúdľa:           1 lístkové cesto, 250 g tvarohu tučného hrudkovitého, 2 až 3 balíčky vanilínového cukru, 1 balíček škoricového cukru, strúhaná … Čítaj ďaľej

Postup:

Bobuľky hrozna očistíme, vajcia vyšľaháme s cukrom na vodnom kúpeli do hustého krému. Necháme vychladnúť. Primiešame vanilkový cukor, citrónovú kôru a 80 g preosiatej múky. Rozprestrieme štrúdľové cesto. Piškótovou masou potrieme stred cesta, obložíme ho bobuľkami hrozna. Závin stočíme a konce zahneme tak, aby plnka nevytekala von. Upečieme.

1 porcia: 699 kJ / 166 kcal