Dokonalé krásne červené malinové red velvet palacinky naplnené krémovou mandľovo-jahodovou plnkou, zaliate božskou kokosovou čokoládou, zdobené malinami
Suroviny na Raw – Red Velvet Palacinky ( rozpočet na 2 porcie ):
Palacinkové cesto: 1 zrelý banán, 1 balenie čerstvých malín, 1 PL citrónovej šťavy, 1 PL agáve/javorový sirup
Jahodovo mandlová plnka: 3/4 šálky kešu orechov alebo mandlí (namočené cez noc ), 1/2 šálky 100% kokosová voda, 3/4 šálky čerstvého mladého kokosu (ak nie je tak strúhaný ), 2 PL agáve sirupu, 1 ČL čistého vanilkového extraktu a semená pol vanilky, 1/4 šálky 100% kokosového oleja ( ohriaty vo vodnom kupeli )
Jahodovo-malinové pyré: 1 šálka čerstvých malín, 1 šálka čerstvých jahôd, 1 ČL citrónovej šťavy, 1 ČL agáve sirupu
Čokoládová poleva: 2 PL raw kakaového prášku, 2 PL agáve sirupu, 2 ČL kokosového oleja, 1 KL čistý vanilkový extrakt
Postup:
Všetky ingrediencie na palacinky dáme do Vitamixu a rozmixujeme na jemné tekuté cesto. Potom nalejeme zmes na pláty a rozotrieme na tenkú vrstvu a vložíme do sušičky, sušíme RAW 8 hodín až kým nebudú presušené, jemne lepivé. Vyberieme zo sušičky a dáme bokom. Ingrediencie na krém vymiešame do hladka v kuchynskom robote, a potom vložíme do chladničky asi na 30 minút. Medzitým si pripravíme malinovo-jahodové pyré.
Mohlo by vás zaujímať
Čokoládovú polevu si pripravíme rozšľahaním všetkých ingrediencií, ak bude zmes riedka pridávame kakaový prášok. Palacinkové cesto odlepíme z folie a položíme na pracovnú dosku a nakrájame si palacinky podľa seba, nanesieme plnku a zrolujeme ju a položíme na servírovací tanier. Red Velvet palacinky dozdobíme malinovo-jahodovým pyré a pokvapkáme čokoládkou a môžeme podávať.