Rebarborová bublanina

Doba prípravy 15 minútNáročnosť

Rebarborová bublanina – suroviny:

6 vajec, 20 dkg Hery, 40 dkg hnedého cukru, 40 dkg polohrubej múky, 1 prášok do pečiva, rebarbora

https://www.shutterstock.com

Postup:

Žĺtky vymiešame s polovicou cukru a s maslom. Z bielkov a druhej polovice cukru vyšľaháme sneh, ktorý postupne pridávame k vymiešaným žĺtkom spolu s múkou a práškom do pečiva. Jemne to cele premiešame a dáme na vymastený plech. Navrch poukladáme sparenú, na kúsky nakrájanú rebarboru. Pečieme pri 175 °C približne 1/2 hodinu (kým nezhnedne). Rebarboru môžeme nahradiť ríbezľami, malinami, čerešňami a iným čerstvým ovocím a v zime môžeme použiť kompót. Dobrú chuť!

Mohlo by vás zaujímať

Rebarborovo-ribezľový koláč so snehom

Rebarborovo-ribezľový koláč so snehom

50 minútSuroviny: 300 g polohrubej múky, 200 g práškového cukru, 7 vajec, 100 ml oleja, 100 ml mlieka, 2 balíčky vanilínového cukru, 1 balíček kypriaceho prášku… Čítaj ďaľej

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach