15 minút
Suroviny:
300 g širokých slížov, morská soľ, 5 lyžíc oleja, 2 malé cibuľky, 3 strúčiky cesnaku, 2 zväzky petržlenovej vňatky, čierne korenie, 200 g kokteilových rajčín
Postup:
Slíže uvaríme v osolenej vode s 1 lyžicou oleja. Medzitým očistíme cibuľu, nadrobno pokrájame a krátko podusíme na 5 lyžiciach vody. Cesnak očistíme, petržlenovú vňatku umyjeme, usušíme, otrháme lístky a niekoľko ich odložíme. Cibuľu, cesnak a petržlenovú vňatku najemno rozmixujeme ponorným mixérom so 4 lyžicami oleja, osolíme a okoreníme.
Mohlo by vás zaujímať
Slíže scedíme, prepláchneme studenou vodou a dáme odkvapkať. Zmiešame s petržlenovou omáčkou a rajčinami nakrájanými na plátky.
Tip: Ozdobte lístkami petržlenovej vňatky, prípadne posypte syrom