Cestovinový šalát s mortadellou

Doba prípravy 30 minútNáročnosť

Vynikajúci a rýchly cestovinový šalát s mortadellou, ktorý si pripravíte kedykoľvek.

Suroviny na cestovinový šalát s mortadellou:

200 g hráškových alebo fazuľkových luskov, 300 g krátkych cestovín (napríklad fusilli), soľ, 1 zväzok mladej cibuľky s vňaťou, 250 g cherry rajčiniek, 80 g olív, drvené korenie, 300 g jogurtu gréckeho typu,  200 g mortadelly, približne 5 polievkových lyžíc smotany na šľahanie, štipka citrónovej kôry, citrónová šťava a cukor podľa chuti.

Postup:

Do osolenej vriacej vody vložíme cestoviny a uvaríme tak, aby neboli veľmi mäkké, ale tak akurát na skus, alebo ako hovoria Taliani „al dente“. Medzitým si v inom hrnci uvaríme mladé hráškové alebo fazuľkové lusky (prípadne mladý vylúpaný hrášok). Ak sú fazuľkové lusky veľmi dlhé, možno ich pred varením prekrojiť napoly. Uvarené cestoviny a zeleninu scedíme a necháme na site odkvapkať. Potom nakrájame cibuľku na tenké krúžky, cherry rajčinky nakrájame na polovičky.

Mohlo by vás zaujímať

Cestovinový šalát s paprikou a tuniakom

15 minútEnergia: 418 kcal.Suroviny na cestovinový šalát s paprikou a tuniakom (rozpočet pre 4 osoby): 125 g cestovín, 1 lyžica soli, 1 lyžička oleja, 225 g tuniaka… Čítaj ďaľej

Cestoviny zakvapkáme trochou oleja, aby sa nezlepili, pridáme fazuľkové, prípadne hráškové lusky (alebo mladý hrášok), mortadellu nakrájanú na širšie rezance, olivy a všetko spolu dobre premiešame s jogurtom rozriedeným smotanou na šľahanie. Podľa chuti pridáme soľ, korenie,  štipku citrónovej kôry, prípadne trochu citrónovej šťavy s cukrom.

Mohlo by vás zaujímať

Cestoviny s brokolicou a sardelovou omáčkou

Možno vám pri nakupovaní padol zrak na Sardelové rezy v oleji a rozmýšľali ste, čo to je a ako sa dajú využiť v našej kuchyni. Sardelky alebo ančovičky nájdeme … Čítaj ďaľej

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach