Cestovinový šalát s tuniakom

Doba prípravy 25 minútNáročnosť

Máte chuť na rýchly a ľahký obed? Vyskúšajte tento vynikajúci cestovinový šalát s tuniakom.

Suroviny ( rozpočet pre 4 osoby ):

450 g mrazených zelených fazuľových strukov, 360 g cestovín penne, 1 červená paprika, 1 červená cibuľa, 2 x 160 g tuniaka v rastlinnom oleji, 100 ml olivového oleja, 40 ml vínneho octu, 160 g ricotty, soľ, čierne korenie mleté

Postup:

Cestoviny uvaríme v osolenej vode, scedíme a necháme vychladnúť. Fazuľové struky uvaríme domäkka a po vychladnutí ich zmiešame s cestovinami. Pridáme nakrájanú cibuľu, scedený tuniak, na plátky nakrájanú papriku a pokvapkáme olivovým olejom a vínnym octom. Pridáme ricottu, dochutíme soľou a korením a poriadne premiešame.

Rada: Miesto penne môžete použiť akýkoľvek iný druh cestovín. Miesto červenej papriky môžete pridať reďkovky nakrájané na mesiačiky.

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach