Cestoviny s hráškom a sušenými paradajkami

Doba prípravy 15 minútNáročnosť

Suroviny na cestoviny s hráškom a sušenými paradajkami:

250 g cestovín, (farfalle, vretienka), 1 lyžica olivového oleja, 1 lyžica masla, 3 strúčiky cesnaku, 1 väčšia cibuľa, po pol lyžičke sušeného majoránu a oregana, 2 lyžice polohrubej múky, 1 hrnček ( asi 150 ml)  zeleninového (kuracieho) vývaru, 1 hrnček vylúpaného hrášku, pol hrnčeka strúhaného parmezánu, pol hrnčeka pokrájaných sušených paradajok

Cestoviny s hráškom

Postup:

Cestoviny uvaríme podľa návodu, scedíme  a odložíme si asi pol šálky vody, v ktorej sa varili. V panvici rozohrejeme olej s maslom a popražíme na ňom nadrobno nakrájanú cibuľu s oreganom a majoránom. Zmäknutú cibuľu poprášime múkou, premiešame, chvíľku spolu opražíme a za stáleho miešania zalejeme vývarom. Varíme asi dve minúty, kým omáčka nezhustne. Pridáme hrášok s paradajkami a spolu varíme niekoľko minút do zmäknutia . Nakoniec vmiešame 3 lyžice parmezánu.   Zmes zmiešame s cestovinami a odloženou vodou. Na tanieri posypeme strúhaným parmezánom.

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach