Cestoviny s krevetami

Doba prípravy 20 minútNáročnosť

Keď sa vám podarí správne skombinovať chute, z obyčajného obeda či večere sa stane gurmánsky zážitok. Premeňte varenie a pečenie v kuchyni na zábavnú alchýmiu a nebojte sa experimentovať. Inšpirujte sa naším receptom na cestoviny s krevetami.

Suroviny na cestoviny s krevetami ( rozpočet na 4 porcie ):

500 g  cestovín, 3 PL oleja s príchuťou paradjka, cesnak, bazalka, 400 g kreviet, 1 čili paprička, soľ, hrsť čerstvej petržlenovej vňate, pár kvapiek citrónovej šťavy, čerstvá bazalka na ozdobu

Postup:

Cestoviny uvaríme podľa návodu, uvarené a scedené polejeme 1 PL oleja.

Na panvicu dáme zvyšný olej, pridáme nasekanú čili papričku a pridáme krevety. Jemne ich osolíme a za stáleho miešania opečieme, kým úplne nezružovejú. Krevety nakoniec zmiešame s nasekanou petržlenovou vňaťou a pokvapkáme citrónovou šťavou.

Mohlo by vás zaujímať

Boloňské lasagne

Boloňské lasagne

240 minútPripravte si doma pravé talianske boloňsko lasagne podľa receptu od Vincenza Suroviny na boloňské lasagne: Omáčka: 4 veľké mrkvy, 1 stonkový zeler, 1 malý zeler koreň,… Čítaj ďaľej

Do panvice pridáme uvarené cestoviny a všetko spolu dobre premiešame. Cestoviny s krevetami podávame ozdobené čerstvou bazalkou a pokvapkané ochuteným olejom.

Save

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach