Keď sa vám podarí správne skombinovať chute, z obyčajného obeda či večere sa stane gurmánsky zážitok. Premeňte varenie a pečenie v kuchyni na zábavnú alchýmiu a nebojte sa experimentovať. Inšpirujte sa naším receptom na cestoviny s krevetami.
Suroviny na cestoviny s krevetami ( rozpočet na 4 porcie ):
500 g cestovín, 3 PL oleja s príchuťou paradjka, cesnak, bazalka, 400 g kreviet, 1 čili paprička, soľ, hrsť čerstvej petržlenovej vňate, pár kvapiek citrónovej šťavy, čerstvá bazalka na ozdobu
Postup:
Cestoviny uvaríme podľa návodu, uvarené a scedené polejeme 1 PL oleja.
Na panvicu dáme zvyšný olej, pridáme nasekanú čili papričku a pridáme krevety. Jemne ich osolíme a za stáleho miešania opečieme, kým úplne nezružovejú. Krevety nakoniec zmiešame s nasekanou petržlenovou vňaťou a pokvapkáme citrónovou šťavou.
Mohlo by vás zaujímať
Do panvice pridáme uvarené cestoviny a všetko spolu dobre premiešame. Cestoviny s krevetami podávame ozdobené čerstvou bazalkou a pokvapkané ochuteným olejom.