30 minút
Suroviny na Farfalle s limetovou omáčkou a lososom (rozpočet na 4 porcie):
400 g cestovín farfalle, soľ, 1 cibuľa, 2 lyžičky olivového oleja, 400 ml vývaru, 90 ml limetovej šťavy, 250 g kyslej smotany, 3 lyžičky hladkej múky, 200 g hrášku, 1 lyžička masla, korenie, 400 g lososa
Cestoviny uvaríme v osolenej vode, olúpeme cibuľu, posekáme a opečieme. Zalejeme vývarom a omáčku ochutíme citrónovou šťavou. Varíme 10 minút. V omáčke rozmiešame kyslú smotanu, múku a necháme prevariť. Hrášok udusíme na masle, pridáme pokrájaného lososa, opečieme a dáme do omáčky. Primiešame cestoviny a farfalle s limetovou omáčkou a lososom podávame.