15 minút
Suroviny na Fetucinne s grilovaným kuracím mäsom:
Cestoviny: 100 g hladkej múky, 1 vajce, 1 PL olivového oleja, trocha soli
Mäso: kuracie prsia, cherry paradajky, rukola, olivový olej
Postup:
Hladkú múku, vajce soľ a olej vypracujeme na cesto a dáme na hodinu oddýchnuť do chladničky. Potom cesto vyberieme z chladničky a necháme ho 15 minút odstáť. Vyvaľkáme ho asi na 30-40 cm dlhé tenké pláty a nakrájame na fetucinne. Alebo použijeme strojček na cestoviny. Fetucinne dáme variť do vriacej vody. Kuracie mäso pokrájame na rezančeky, osolíme, zprudka opečieme na panvici a pridáme nakrájané cherry paradajky. Uvarené cestoviny zcedíme, neoplachujeme a premiešame zľahka s posekanou rukolou. Servírujeme do hlbokého taniera. Na vrch dáme strúhaný parmezán podľa chuti.
Autor: Andrej Saturi