Gnocchi s medvedím cesnakom a maslom

Doba prípravy 60 minútNáročnosť

Suroviny na gnocchi s medvedím cesnakom a maslom ( rozpočet pre 4 osoby ):

Gnocchi:100 g medvedieho cesnaku, 600 g múčnych zemiakov, soľ, mleté čierne korenie, 100 g hrubej múky, 70 g krupice, 1 vaječné žĺtko, 100 g masla

Šalát: 200 g mladého listového šalátu

Dresing: 2 PL Sweet Chili omáčky, 1 PL jogurtu, 2 PL limetovej šťavy, 2 PL olivového oleja, soľ, mladá cibuľka

Gnocchi s medvedím cesnakom
https://stock.adobe.com

Postup:

Medvedí cesnak umyjeme, dáme do sítka a prelejeme ho vriacou vodou. Scedíme, vytlačíme vodu, osušíme a pokrájame najemno.

Zemiaky dobre umyjeme a uvaríme v šupke. Necháme ich vychladnúť a potom ich očistíme od šupy. Nastrúhame ich a zmiešame ich spolu s ostatnými surovinami okrem masla. Vypracujeme cesto.

Liter vody privedieme k varu. Na pomúčenej doske spracujeme cesto do valčekov o hrúbke asi 2 cm a pokrájame ho na asi 1 cm kúsky. Ak je hmota riedka, pridáme ešte trocha múky. Takto pripravené gnocchi dáme variť do slanej vody. Varíme asi 3-5 minút. Uvarené gnocchi vyberieme zo slanej vody a necháme odkvapkať.

Maslo zahrejeme v panvici. Gnocchi dáme do tanierov a polejeme ich rozpusteným maslom.

Šalát dobre umyjeme a necháme osušiť. Všetky suroviny na dresing dobre zmiešame, prelejeme cez šalát a všetko dobre spolu premiešame.

Gnocchi s medvedím cesnakom a maslom podávame ako prílohu.

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach