Gnocchi s medvedím cesnakom

Doba prípravy 30 minútNáročnosť

Vyskúšajte si propraviť gnocchi s medvedím cesnakom podľa nášho receptu.

Suroviny na gnocchi s medvedím cesnakom:

5 veľkých, starších zemiakov, 120 g múky, 130 g parmetánu, soľ

Na pesto: niekoľko zväzkov medvedieho cesnaku, 2 hrste kešu orieškov, 4 lyžice olivového oleja, parmezán, soľ

https://www.shutterstock.com

Postup:

Gnocchi s medvedím cesnakom

Do pekáčika dáme papier na pečenie, posypeme ho soľou a na to poukladáme umyté, osušené zemiaky vcelku. Pečieme pri teplote 150 stupňov Celzia asi 1 hodinu a potom ich ešte horúce ošúpeme. Ošúpané zemiaky nastrúhame na strúhadle najemno a potom pridáme múku a parmezán – vymiešame a toto cesto necháme chvíľku odležať a potom z neho na pomúčenej doske vytvarujeme úzke valčeky, z ktorých krájame malé kúsky, ktoré ešte sformujeme do oválu. Do každého oválu vytlačíme ryhy vidličkou a nakoniec ešte urobíme vidličku uprostred ryhu – asi tak, aby každý kúsok vyzeral podobne ako veľké zrnko kávy. Medzitým si dajme variť do veľkého hrnca vodu (už nemusíme soliť!) a keď voda zovrie, dáme zemiakové gnocchi variť – hotové sú vtedy, ke’d vyplávajú navrch. keď je voda horúca a zemiakové cestoviny rozdelíme na dve dávky, ide to veľmi rýchlo. Uvarené gnocchi trochu omastíme olejom a premiešame, aby sa nám nezlepili.

Pesto si pripravíme veľmi jednoducho:

Listy medvedieho cesnaku pokrájame na menšie kúsky, rozmixujeme aj s kešu orieškami a postupne pridávame aj olivový olej. Nakoniec pridáme aj parmezán a dochutíme soľou. Gnocchi servírujeme teplé, premiešané s pestom.

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach