Lasagne s pórom a mletým mäsom

Doba prípravy 45 minútNáročnosť

Suroviny:

9 ks uvarených lasagní / prípadne jedno balenie suchých lasagní, 500 g mletého bravčového mäsa, 200 g tvrdého syra, 1 konzerva lúpaných paradajok, 3 polievkové lyžice kečupu, 1 čajová lyžička sójovej omáčky, 2-3 strúčiky cesnaku. 1 pór, soľ, mletý zázvor

Lasagne s pórom a mletým mäsom

Postup:

Pokým dáme rúru vyhriať na 180 °C, pripravíme si ohňovzdornú misu. Pór jemne osmažíme na masle, pridáme osolené a okorenené mleté mäso a zamiešame spolu s lúpanými paradajkami. Maslom vymažeme zapekaciu misu a vložíme prvé tri kusy už uvarených lasagní. Rovnako môžeme použiť aj suché lasagne, ktorými vyskladáme dno misy. Následne na vrch rozotrieme vrstvu pripravenej zmesi a prikryjeme ho ďalšou vrstvou lasagní. Postup opakujeme až kým neminieme tretiu vrstvu. Na záver lasagne potrieme kečupom a nahusto posypeme syrom. Môžeme použiť eidam tehlu s nižším obsahom tuku, aby sa syr ľahko strúhal, prípadne pridáme i kúsok parmezánu.  

Takto pripravené lasagne dáme zapiecť do zlatista, po dobu cca 30 minút. Je bežné, že pri pečení sa vrchná vrstva lasagní prirodzene zvlní. Hotové lasagne môžeme servírovať s kúskami zeleniny, napríklad s olivami, paradajkami alebo paprikou. Na záver ozdobíme listami čerstvej voňavej bazalky. Prajeme dobrú chuť!

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach