Opekané rezance s hubami a čínskou kapustou

Doba prípravy 30 minútNáročnosť

Suroviny na opekané rezance s hubami a čínskou kapustou:

400 g čínskych vaječných rezancov, 3 PL slnečnicového oleja, 3 strúčiky cesnaku, 1 cm čerstvého zázvoru, 250 g húb (najlepšie shiitake a šampiňóny), 1 – 2 menšie hlávky čínskej kapusty, 4 jarné cibuľky alebo 1 malý pór, 2 PL sezamového oleja, 1 – 2 PL ustricovej omáčky, 2 PL tmavej sójovej omáčky, čili omáčka (čili paprička)

Postup:

Všetku zeleninu najskôr očistite a pokrájajte každú na samostatnú kôpku. Rezance pripravte podľa návodu na obale. Väčšinu stačí krátko povariť alebo iba zaliať vriacou vodou. Dôkladne ich zlejte. Vo veľkej panvici alebo woku rozohrejte slnečnicový olej. Krátko na ňom opražte cesnak a vyberte ho bokom. Na olej vložte huby a oprážajte asi tri minúty, opäť ich vyberte bokom. Takto postupujte i s cibuľou a kapustou. Pri vyberaní už môžete zeleninu ukladať na jeden spoločný tanier. Do panvice vlejte sezamový olej, opražte na ňom nastrúhaný alebo pokrájaný zázvor, pridajte podľa chuti čili omáčku alebo papričku, vráťte do nej všetku zeleninu, zalejte sójovou a ustricovou omáčkou, premiešajte a pridajte rezance. Všetko dobre premiešajte a opekajte. Podľa potreby dochuťte.

Mohlo by vás zaujímať

Cuketové rezance s tuniakom

Cuketové rezance s tuniakom

25 minútSuroviny na cuketové rezance s tuniakom (rozpočet pre 2 osoby): 1 filé z tuniaka Calvo v skle, 2 menšie mladé cukety, 2 hrste slnečnicových semienok, 2… Čítaj ďaľej

Tip:

Ak nedokážete zohnať čínsku kapustu, nahraďte ju radšej tmavozelenými listami špenátu alebo mangoldu. Jedlo nepripravujte z kapusty pekinskej, ktorá je v obchodoch dostupnejšia a mnohokrát zamieňaná s kapustou čínskou. K hubám môžete pridať i kuracie mäso, krevety alebo tofu.

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach