Penne alla Sorrentina

Doba prípravy 35 minútNáročnosť

Suroviny na Penne alla Sorrentina (rozpočet pre 4 osoby):

350 g hladkých cestovín penne, 600 g veľa zrelých oválnych paradajok, 2 – 3 balenia mozzarelly (125 g), 2 polievkové lyžice strúhaného parmezánu, 2 polievkové lyžice extra panenského olivového oleja, 2 strúčiky cesnaku, oregano a bazalka podľa chuti, soľ a korenie

Penne alla Sorrentina

Postup:

Paradajky ponorte na niekoľko sekúnd do vriacej vody, potom opláchnite pod studenou vodou, ošúpte a nakrájajte nahrubo. Na rozpálenom oleji na panvici jemne ošmahnite  nakrájaný cesnak. Pridajte paradajky, osoľte, okoreňte, ochuťte štipkou oregana a niekoľkými lístkami bazalky. Varte pri vysokej teplote asi 15 minút.

Mohlo by vás zaujímať

Farfalle s morčacím mäsom

15 minútSuroviny na farfalle s morčacím mäsom (rozpočet pre 4 porcie): Pesto: 1 hrsť orechov 3 hrste čerstvej bazalky (zopár lístkov si odložíme na ozdobu) 50 g… Čítaj ďaľej

Medzitým nechajte uvariť cestoviny. Mozzarellu nakrájajte na tenké plátky. Uvarené cestoviny sceďte a potom ich vyklopte do olejom zľahka vymastenej sklenenej zapekacej misky. Pokryte najprv plátkami mozzarelly, potom paradajkovou omáčkou a nakoniec poprášte parmezánom. Pečte 10 minút na 200 °C, kým sa mozzarella úplne nerozpustí a spolu s paradajkami nevytvorí hustú voňavú omáčku. Podávajte horúce.

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach