Suroviny na Penne alla Sorrentina (rozpočet pre 4 osoby):
350 g hladkých cestovín penne, 600 g veľa zrelých oválnych paradajok, 2 – 3 balenia mozzarelly (125 g), 2 polievkové lyžice strúhaného parmezánu, 2 polievkové lyžice extra panenského olivového oleja, 2 strúčiky cesnaku, oregano a bazalka podľa chuti, soľ a korenie
Postup:
Paradajky ponorte na niekoľko sekúnd do vriacej vody, potom opláchnite pod studenou vodou, ošúpte a nakrájajte nahrubo. Na rozpálenom oleji na panvici jemne ošmahnite nakrájaný cesnak. Pridajte paradajky, osoľte, okoreňte, ochuťte štipkou oregana a niekoľkými lístkami bazalky. Varte pri vysokej teplote asi 15 minút.
Mohlo by vás zaujímať
Medzitým nechajte uvariť cestoviny. Mozzarellu nakrájajte na tenké plátky. Uvarené cestoviny sceďte a potom ich vyklopte do olejom zľahka vymastenej sklenenej zapekacej misky. Pokryte najprv plátkami mozzarelly, potom paradajkovou omáčkou a nakoniec poprášte parmezánom. Pečte 10 minút na 200 °C, kým sa mozzarella úplne nerozpustí a spolu s paradajkami nevytvorí hustú voňavú omáčku. Podávajte horúce.