Pizza slimáky

Doba prípravy 90 minútNáročnosť

Suroviny na pizza slimáky ( rozpočet pre 4 osoby ):

500 g cesta, 250 g paradajkovej šťavy, 50 ml červeného vína, 125 g ricotty, 150 g plátkovej slaniny (asi 10 plátkov), vajce na potretie, 1 lyžička sezamu na ozdobu

Postup:

Paradajkovú šťavu s vínom priveďte do varu a varte do mierneho zhustnutia. Nechajte vychladnúť. Lístkové cesto rozvaľkajte na pomúčenej ploche do obdĺžnika na hrúbku s priemerom 0,5-1 cm. Potrite omáčkou, posypte hrudkami ricotty a vyložte plátkami slaniny.

Mohlo by vás zaujímať

Slimáky z lístkového cesta

60 minútSuroviny na slimáky z lístkového cesta: 500 g lístkového cesta, hladká múka na posypanie, 300 g slaniny na plátky, 200 g tvrdého syra, 4 lyžice… Čítaj ďaľej

Cesto zatočte do rolády a pokrájajte na asi centimetrové kolieska. Kolieska poukladajte na plech, ktorý ste predtým vyložili papierom. Poukladané kolieska potrite vyšľahaným vajíčkom a dajte piecť do rúry na 200 stupňov, pokým nebudú zlatisté. Pizza slimáky sú hotové.

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach