SPÄŤ
Cestoviny

Pizza

Od: Silvia Bodlakova 10.3.2014
1 Hviezda2 Hviezdy3 Hviezdy4 Hviezdy5 Hviezd Ohodnoťte článok
Loading...

Suroviny:
400 g hladkej múky T650, 1/3 čerstvého droždia, 2 dl vody, medzi prsty soli, 1 polievková lyžica oleja, kečup, šunka, slanina, …

Pizza

Postup:
V mise si rozmrvíme droždie a zalejeme ho teplou vodou. Vmiešame olej a necháme podkysnúť asi pol hodiny na teplom mieste. Potom vmiešame múku zmiešanú so soľou. Vypracujeme vláčne cesto.Pizza cesto si položíme na plech vyložený papierom na pečenie a necháme podkysnúť,kým si prichystáme suroviny. Dáme predohriať rúru na 200°C. Pizza cesto potrieme kečupom a poukladáme si šunku na cesto podla obrysu cesta. Nakrájame si slaninu a položíme ju na cesto. Nastrúhame si syr a rovnomerne ho pokladieme na cesto. Nakrájame rajčiny a položíme ich na cesto. Pokiaľ je už rúra predohriata vložíme pizzu do rúry na 15 až 20 minút alebo aj dovtedy kým nebude farba pizzy dozlata. Po zohriati pizzu vyberieme a necháme chvílu vychladnúť.

Silvia Bodláková

womangalérie VŠETKY