Suroviny na ravioli s domácou šalviovou omáčkou:
Cesto: 400 g polohrubej múky, 2 vajcia, 1 žĺtko, trocha olivového oleja, soľ, voda.
Plnka: riccotta, nadrobno nakrájaná šunka, soľ, mleté čierne korenie, 1 vajce, petržlenová vňať
Omáčka: 150 g masla, 10 lístkov šalvie, 1 dcl bieleho vína
Postup:
Múku zmiešame spolu s vajíčkami, žĺtkom a olivovým olejom. Pridáme soľ, trocha vody a vypracujeme na hladké cesto. Cesto necháme odstáť asi 10 minút. Vyvaľkáme, nanesieme plnku, a potom vykrajujeme ravioly. Okraje zlepíme vajickom.
Mohlo by vás zaujímať
Šalviová omáčka: Na panvicu dáme rozohriať maslo, pridáme šalviu a zalejeme bielym vínom. Necháme zredukovať a polejeme ravioly.
Autor: Vincenzo Miele
Tip redakcie:
Na prípravu tohoto jedla môžete použiť korenie od spoločnosti SanusVia, ktoré je v bio kvalite, má zaručený pôvod a kvalitu. Je balené bez glutamanu, soli a iných prísad. Kvalitné korenie má samo o sebe prirodzenú silu, vôňu a chuť, inú než na akú ste bežne zvyknutí z obchodných reťazcov.
Korenie je špeciálne balené v originálnych papierových škatuľkách, ktoré sú zároveň aj koreničkami. Škatuľky alebo koreničky si môžete uložiť do štýlovej drevenej kazety tak, aby ste ich mali stále na očiach a vždy poruke. Alebo si ich uložíte jednoducho doma do zásuvky.