Rezancový nákyp Vermicelli

Doba prípravy 15 minútNáročnosť

Suroviny:

250 g  rezancov, soľ, 1 cukina, 1 mladá cibuľka s vňaťou, 4 paradajky, 200 g varenej šunky, 2 polievkové lyžice oleja, 1 čajová lyžička sušených talianskych byliniek (bazalka, oregano, alebo koreninová zmes na pizzu), 2 tégliky šľahačky, 1 čajová lyžička paprikovej pasty, 1 čajová lyžička cesnakovej pasty (môžeme nahradiť  1 – 2 strúčikmi drveného cesnaku), 200 g strúhaného syra.
Rezancový nákyp

Postup:

Rezance uvaríme v slanej vode, scedíme, opláchneme a necháme odkvapkať. Zeleninu očistíme a nakrájame na malé kocky. Paradajky zbavíme šupiek a tiež nakrájame na malé kocky. Šunku nakrájame na malé kocky, zmiešame so zeleninou, ochutíme bylinkami a soľou a všetko spolu opečieme na panvici. Uvarené a odkvapkané rezance zmiešame so zeleninou, navrstvíme do ohňovzdorného pekáča a všetko prelejeme šľahačkou, ktorú sme ochutili paprikovou a cesnakovou pastou a polovicou postrúhaného syra. Takto pripravený nákyp posypeme zvyšným syrom a dáme piecť do vyhriatej rúry (približne 200 stupňov  Celzia) asi na 45 minút.

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach