Salsa s tekvičkami

Doba prípravy 25 minútEnergia: 778 kcal.Náročnosť

Energetická hodnota pokrmu: 778 kJ / 186 kcal

Suroviny (rozpočet pre 4 osoby):

150 g cibule, 400 g olúpaných paradajok, 50 ml olivového oleja, 2 lyžičky cukru, 2 strúčiky cesnaku, 500 g tekvičiek, 50 – 100 ml paradajkového pretlaku , 1 lyžica nasekanej petržlenovej vňate, soľ

Postup:

Na troch lyžiciach oleja popražíme cibuľu nakrájanú na plátky. Pridáme olúpané paradajky, cukor, soľ a dusíme na miernom ohni asi 15 minút. V druhej panvici na zvyšnom oleji popražíme tekvičky nakrájané na kocky a pražíme ešte asi 1 minútu. Opražené tekvičky pridáme k duseným paradajkám a premiešame. Pridáme nasekaný cesnak, Podravka paradajkový pretlak a necháme krátko prevrieť. Salsu s tekvičkami posypeme nasekanou petržlenovou vňaťou a podávame s cestovinou.

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach