Špagety na sedliacky spôsob

Doba prípravy 15 minútNáročnosť

Suroviny:

500 g rajčín, 200 g póru, 200 g mrkvy, 200 g cibule, 100 g zeleru, 4 lyžice oleja, 250 g špagiet, 1 lyžica masla, mleté čierne korenie, tymian, soľ, 100 g strúhaného syra (eidam, emantál)

Špagety

Postup:

Paradajky sparíme, olúpeme a rozštvrtíme. Očistený pór nakrájamje na kolieska. Mrkvu, cibuľu a zeler ošúpeme a nakrájame na kocky. Vo väčšom hrnci privedieme do varu 2 l vody s 2 lyžicami soli a necelou lyžicou oleja. Vložíme špagety, povaríme 10 minút, scedíme a rýchlo opláchneme studenou vodou. Dáme ich odkvapkať a premastíme lyžicou masla.
V kastróli zohrejeme zvyšný olej, pridáme cibuľu, mrkvu a zeler a za stáleho miešania 5 minút restujeme. Pridáme rajčiny a odkryté 5 minút varíme. Pór vmiešame až nakoniec a povaríme ešte minútu. Zmes ochutíme soľou, mletým čiernym korením a štipkou tymianu.
Do zeleniny pridáme špagety, premiešame a servírujeme vo veľkej mise. Povrch posypeme strúhaným syrom.

Save

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach