Tekvicové ravioly

Doba prípravy 120 minútNáročnosť

Tieto špeciálne tekvicové ravioly zo severného Talianska sa tradične pripravujú na Štedrý večer. Výborné chutia aj s paradajkovou omáčkou.

Suroviny (4 porcie):

60 g Paniermehl – Breadcrumbs strúhanka Schär, 300 g cesto na prípravu cestovín Schär, 1 kg tekvica, ½ ČL čerstvo pomletého muškátového oriešku, 3 ČL postrúhaného parmezánu, 50 g masla, 5 šalviových listov

Tekvicové ravioly

Postup:

Plnku odporúčame pripravovať o deň skôr a nechať ju postáť v chladničke. Tekvicu zbavíme šupy, semien a nakrájame ju na kúsky, ktoré poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme 30 minút v predhriatej rúre pri teplote 180°C. Občas overíme stupeň upečenia vidličkou, kúsky tekvice musia byť celkom mäkké. Plech vyberieme z rúry, mäkkú tekvicu rozmixujeme a vložíme do misy. Pridáme strúhanku, parmezán a muškátový orech, dobre premiešame a vložíme do chladničky. Vaječné cesto si pripravíme podľa receptu. Rozvaľkáme na nie príliš tenký plát a nožom nakrájame na 5-6 cm štvorčeky. Na každý štvorček vložíme čajovú lyžičku plnky a uzatvoríme do tvaru cukríka. Varíme v dostatočnom množstve slanej vody na miernom ohni a asi po 10 minútach scedíme (overíme, či sú uvarené). Podávame s roztopeným maslom, šalviou a strúhaným parmezánom podľa chuti.

Čas prípravy: 1 h 30 min.

Čas varenia: 30 min.

Zdroj: www.schaer.com, alebo www.dobrebezlepku.sk

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach