Zapekané lasagne

Doba prípravy 70 minútEnergia: 134 kcal.Náročnosť

Lasagne sú talianska cestovina, ktorá má podobu širokých rezancov. Polievajú sa rôznymi omáčkami, zapekajú sa alebo sa posypávajú syrom. Často bývajú aj farebné. Obvykle sa plnia hovädzím mäsom, paradajkami, korením a bešamelovou omáčkou.

Suroviny na zapekané lasagne ( rozpočet pre 4 osoby ):

3 balenia mozzarelly, 250 g vaječných lasagní, 500 g bolonskej omáčky, 100 g nastrúhaného parmezánu, 30 g masla, soľ a korenie podľa chuti

Na bolonskú omáčku:1 mrkva, 1 cibuľa, 250 ml mäsového vývaru, 1 pohár červeného vína, 500 g mletého mäsa (najlepšie polovica hovädzieho a druhá polovica bravčového), 250 ml paradajkovej omáčky (alebo 30 g paradajkového pretlaku), olivový olej, oriešok masla, soľ a korenie podľa chuti

Zapekané lasagne

Postup:

Očistenú a nakrájanú cibuľu, mrkvu a zeler orestujte na panvici v zmesi oleja a masla. Pridajte mleté ​​mäso a niekoľko minút pri vysokej teplote sprudka opekajte. Prilejte červené víno a pri stále vysokej teplote ho nechajte odpariť.

Pridajte paradajkovú omáčku (alebo paradajkový pretlak rozpustený v troche vývaru), vývar, korenie, soľ a za občasného miešania a dolievanie zvyšku vývaru varte v čiastočne zakrytej panvici aspoň 2 hodiny.

Mohlo by vás zaujímať

Zelerovo-morčacie lasagne

60 minútSuroviny na zelerovo-morčacie lasagne ( rozpočet pre 4 osoby ): 2 ks zeleru (1 kg olúpaného zeleru), 450 g mletého morčacieho mäsa (môžete použiť aj… Čítaj ďaľej

Zapekaciu nádobu vyložte papierom na pečenie a potom striedajte vrstvu cestovín, vrstvu bolonskej omáčky a na drobné kúsky pokrájané mozzarelly. Zakončite vrstvou mozzarelly, posypte nastrúhaným parmezánom a položte kúsky masla. Pečte 40 minút pri 200 °C.

Mohlo by vás zaujímať

Cestoviny s brokolicou a sardelovou omáčkou

Možno vám pri nakupovaní padol zrak na Sardelové rezy v oleji a rozmýšľali ste, čo to je a ako sa dajú využiť v našej kuchyni. Sardelky alebo ančovičky nájdeme … Čítaj ďaľej

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach