Suroviny na bagety:
300 g hladkej múky, 1/3 droždia, soľ, štipka bieleho alebo čierneho mletého korenia, 1,5 dcl vody, 1 vajce
Postup:
Zo surovín vymiešame cesto, ktoré necháme nakysnúť. Keď je cesto nakysnuté, premiešame ho, dáme ho do chladničky na cca 20 min. Cesto potom vyberieme z chladničky, urobíme bochníčky, bagety alebo rožky, jemne ich z vrchu nakrájame, potrieme vodou, zasypeme hladkou múkou a pečieme pri 220ºC 12-18 min v rozohriatej rúre.
Tip: Ako prísady do bagiet možeme použiť nasledovné: – Morská hrubá soľ – Rasca – Horčicové semienko – Sezam – Drvené mandle atď
Tip redakcie:
Na prípravu tohoto jedla môžete použiť korenie od spoločnosti SanusVia, ktoré je v bio kvalite, má zaručený pôvod a kvalitu. Je balené bez glutamanu, soli a iných prísad. Kvalitné korenie má samo o sebe prirodzenú silu, vôňu a chuť, inú než na akú ste bežne zvyknutí z obchodných reťazcov.
Korenie je špeciálne balené v originálnych papierových škatuľkách, ktoré sú zároveň aj koreničkami. Škatuľky alebo koreničky si môžete uložiť do štýlovej drevenej kazety tak, aby ste ich mali stále na očiach a vždy poruke ?. Alebo si ich uložíte jednoducho doma do zásuvky.