Chutný chlebík s pestom z medvedieho cesnaku, ktorý je vhodný na malý hlad.:-)
Suroviny na chlebík s pestom z medvedieho cesnaku:
Na pesto:
- 2 hrste čerstvého medvedieho cesnaku
- 100 g strúhaného parmezánu
- 60 g vlašských orechov
- 100 ml olivového oleja
- šťava z ½ citróna
- soľ podľa chuti
Na cesto:
- 200 g hladkej špaldovej múky
- 100 g polohrubej špaldovej múky
- 1 balíček Kypriaceho prášku s vínnym kameňom Dr. Oetker
- 1 zarovnaná KL soli
- 150 ml olivového oleja
- 100 ml vlažnej vody
- 4 PL pripraveného pesta z medvedieho cesnaku
- 250 g mini mozzarelly
Na potretie a posypanie:
- 1 PL olivového oleja
- 50 g tekvicových semienok
Ešte potrebujeme:
- ponorný mixér
- plech na pečenie (30 × 40 cm)
Postup:
Na prípravu pesta vložíme do misy medvedí cesnak, parmezán, orechy, olej, šťavu a soľ a pomocou ponorného mixéra všetko rozmixujeme dohladka.
Na prípravu cesta v mise zmiešame obe múky s kypriacim práškom a soľou. Pridáme olej a vodu a ručne vypracujeme dohladka. Cesto necháme asi pol hodiny odpočinúť. Potom cesto rozdelíme na dve časti a vytvarujeme ich prstami do oválu. Jednu časť cesta potrieme pestom a nanesieme naň rovnomerne na polovice nakrájanú mozzarellu. Priložíme druhú časť cesta a na okrajoch pritlačíme, aby nám náplň nevytekala. Chlebík prenesieme na plech vyložený papierom na pečenie. Povrch potrieme olejom a posypeme semienkami. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
Mohlo by vás zaujímať
- Elektrická rúra: 220 °C
- Teplovzdušná rúra: 200 °C
- Plynová rúra: stupeň 4
- Doba prípravy: asi 30 minút
- Doba pečenia: asi 40 minút
- Vystačí na: 3 porcie
TIP:
Pesto môžete využiť aj na špagety alebo palacinky.
Nutričné hodnoty:
na porciu / kus | na 100 g / ml | |
Energia | 3117 kJ / 1668 kcal | 818 kJ / 438 kcal |
Tuky | 48 g | 13 g |
Sacharidy | 83 g | 22 g |
Bielkoviny | 40 g | 11 g |
Zdroj: Dr.Oetker