Chlebík s pestom z medvedieho cesnaku

Doba prípravy 70 minútEnergia: 1668 kcal.Náročnosť

Chutný chlebík s pestom z medvedieho cesnaku, ktorý je vhodný na malý hlad.:-)

Suroviny na chlebík s pestom z medvedieho cesnaku:

Chlebík s pestom
Chlebík s pestom z medvedieho cesnaku

Na pesto:

  • 2 hrste čerstvého medvedieho cesnaku
  • 100 g strúhaného parmezánu
  • 60 g vlašských orechov
  • 100 ml olivového oleja
  • šťava z ½ citróna
  • soľ podľa chuti

Na cesto:

  • 200 g hladkej špaldovej múky
  • 100 g polohrubej špaldovej múky
  • 1 balíček Kypriaceho prášku s vínnym kameňom Dr. Oetker
  • 1 zarovnaná KL soli
  • 150 ml olivového oleja
  • 100 ml vlažnej vody
  • 4 PL pripraveného pesta z medvedieho cesnaku
  • 250 g mini mozzarelly

Na potretie a posypanie:

  • 1 PL olivového oleja
  • 50 g tekvicových semienok

Ešte potrebujeme:

  • ponorný mixér
  • plech na pečenie (30 × 40 cm)

Postup:

Na prípravu pesta vložíme do misy medvedí cesnak, parmezán, orechy, olej, šťavu a soľ a pomocou ponorného mixéra všetko rozmixujeme dohladka.

Na prípravu cesta v mise zmiešame obe múky s kypriacim práškom a soľou. Pridáme olej a vodu a ručne vypracujeme dohladka. Cesto necháme asi pol hodiny odpočinúť. Potom cesto rozdelíme na dve časti a vytvarujeme ich prstami do oválu. Jednu časť cesta potrieme pestom a nanesieme naň rovnomerne na polovice nakrájanú mozzarellu. Priložíme druhú časť cesta a na okrajoch pritlačíme, aby nám náplň nevytekala. Chlebík prenesieme na plech vyložený papierom na pečenie. Povrch potrieme olejom a posypeme semienkami. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Mohlo by vás zaujímať

Kysnutý trhací koláč s medvedím cesnakom

Kysnutý trhací koláč s medvedím cesnakom

125 minútSuroviny na kysnutý trhací koláč s medvedím cesnakom: Cesto: 300 g zemiakov, 600 g polohrubej múky, 2 vajcia, 1 kocka droždia (42 g), 1 lyžica… Čítaj ďaľej
  • Elektrická rúra: 220 °C
  • Teplovzdušná rúra: 200 °C
  • Plynová rúra: stupeň 4
  • Doba prípravy: asi 30 minút
  • Doba pečenia: asi 40 minút
  • Vystačí na: 3 porcie

TIP:

Pesto môžete využiť aj na špagety alebo palacinky.

Nutričné hodnoty:


na porciu / kusna 100 g / ml
Energia3117 kJ / 1668 kcal818 kJ / 438 kcal
Tuky48 g13 g
Sacharidy83 g22 g
Bielkoviny40 g11 g

Zdroj: Dr.Oetker

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach