SPÄŤ
Chlieb a pečivo

Chlieb z celozrnnej špaldovej múky

Od: Henrieta Karabova 22.12.2017
1 Hviezda2 Hviezdy3 Hviezdy4 Hviezdy5 Hviezd Ohodnoťte článok
Loading...

Základný recept na vynikajúci chlebík, ktorý si môžete upraviť podľa vlastnej chuti….

Suroviny:

500 g celozrnnej špaldovej múky, 350 ml vody, 7 g kvasníc, 2 PL olivového oleja, 1 ČL soli, štipka trstinového cukru, trocha citrónovej šťavy

Chlieb z celozrnnej špaldovej múky

Postup:

Zmiešame všetky suroviny a vypracujeme cesto. Cesto necháme pri izbovej teplote vykysnúť prikryté útierkou. Na doske vytvarujeme bochník podľa želania a svojich predstáv:). Rúru vopred predhrejeme na teplotu 230 stupňov. Vytvarovaný bochník chlebíka dáme na pripravený plech a vložíme do vyhriatej rúry a dáme piecť pri teplote 200 stupňov asi na 45 minút.

Autor: Inez Kridlová

womangalérie VŠETKY