Cibuľový chlieb so syrom

Doba prípravy 40 minútNáročnosť

Zapečený cibuľový chlieb so syrom je vynikajúci recept, vhodný na posedenie s priateľmi, záhradnú párty alebo akúkoľvek inú udalosť.

chlieb so syrom

Suroviny ( rozpočet na 6-8 porcií ):

1/2 kg bochník chleba, 100 g natenko pokrájaného syra ( vhodný je napríklad cheddar), 100 g natenko pokrájanej mozzarelly, 70 g masla, 1/2 pohára mladej zelenej cibuľky, 2 PL sézamových semienok

chlieb so syrom

Postup:

Predhrejte rúru na 180°C. Nakrájajte chlieb z vrchu na kocky tak, aby ste ho celý neprekrojili a zostal zospodu vcelku ( pripravíte vlastne mriežku ). Pokrájanú mladú cibuľku zmiešajte v mise s rozpusteným maslom. Do jednotlivých otvorov v chlebíku, povkladajte plátky syra a potom tam pridajte cibuľku. Takto pripravený chlieb zabaľte do alobalu a dajte piecť do vyhriatej rúry na 15 minút. Po 15 minútach ho vyberte, odbaľte alobal a dajte ešte piecť na ďaľších 10 minút tak, aby sa syr celkom roztopil.

Podávajte ! Dobrú chuť!!! 🙂

Save

Save

Save

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach