Hranatý chlieb

Doba prípravy 130 minútNáročnosť

Suroviny na hranatý chlieb:

500 g Mix B – Bread-Mix, 7 g prášku do pečiva alebo 15 g pivovarských kvasníc, 100 g margarín alebo 30 ml olivového oleja, 3 vajcia, 300 ml vlažnej vody, štipka soli

Hranatý chlieb
Hranatý chlieb

Postup:

Múku a droždie dáme do misy a dobre premiešame. Pridáme zvyšné prísady a vypracujeme hladké cesto. Dáme do vymastenej a múkou vysypanej formy a uhladíme povrch. V teple necháme vykysnúť, až sa objem cesta takmer zdvojnásobí. Formu vložíme do predhriatej trúby a pečieme asi 50 minút pri 200 °C.

Mohlo by vás zaujímať

Kysnutý trhací koláč s medvedím cesnakom

Kysnutý trhací koláč s medvedím cesnakom

125 minútSuroviny na kysnutý trhací koláč s medvedím cesnakom: Cesto: 300 g zemiakov, 600 g polohrubej múky, 2 vajcia, 1 kocka droždia (42 g), 1 lyžica… Čítaj ďaľej

Čas prípravy: 1 h 20 min.

Čas varenia: 50 min.

Zdroj: www.schaer.com, alebo www.dobrebezlepku.sk

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach