Skyr sóda chlieb

Doba prípravy 15 minútNáročnosť

Suroviny:

450 g hladkej múky, 1 čajová lyžička jedlej sódy, 1/2 čajová lyžička soli, 300 ml Skyr natur, 80 ml vody

Skyr sóda chlieb

Postup:

Predhrejeme rúru na 190°C. Do misky dáme múku, soľ a jedlú sódu, všetko premiešame vidličkou. Zmes zalejeme Skyrom, vodou a všetko rýchle dôkladne premiešame, pokým nevznikne cesto. V prípade potreby môžeme prisypať trochu múky na spevnenie. Cesto vyklopíme na zľahka pomúčený valec a ručne ho váľame asi pol minúty. Potom ho v tvare nízkeho bochníka dáme na vopred vymazaný plech a nožom na jeho povrchu dvakrát zarežeme do tvaru X. Chleba pečieme asi 45 minút, potom ho necháme pár minút vyhladiť, zabalíme do mierne vlhkej utierky a počkáme, pokiaľ nevychladne úplne. Následne ho už môžeme krájať na plátky a podávať.

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach