Tekvicové sušienky

Doba prípravy 15 minútNáročnosť

Suroviny:

Cesto:
250 g hladkej špaldovej múky, 100 ml vody, 50 g bieleho husteho jogurtu, 25 g masla (izbovej teploty), 1/4 KL morskej soli
Dochutenie: slnečnicové semienka lúpané – hrsť, tekvicové semienka – hrsť, 2 PL sójovej omáčky

Tekvicové sušienky

Postup:

Cesto: Všetky suroviny dáme do misky a spracujeme na cesto. Ak sa cesto lepí prisypeme ešte múku až kým nám nevznikne nelepivé cesto. Cesto si rozdelíme na dve časti. Do jednej časti zapracujeme slnečnicové semienka a do druhej tekvicové semienka a sójovú omáčku. Cesto vyklopíme na pomúčenú dosku, vyvaľkáme a kolieskom na pizzu nakrájame na štvorčeky. Prenesieme na plech vyložený papierom na pečenie, štvorčeky potrieme vodou a vložíme do rúry vyhriatej na 160 °C. Pečieme asi 20 minút až kým nie sú chrumkavé. Po vybratí z rúry dáme krekry vychladnúť na tanier, prikryjeme utierkou a necháme ich pod ňou obschnúť asi 4 hodiny.

Autor: Zuzana Vačková

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach