Koláč z čerstvého kokosu

Doba prípravy 45 minútNáročnosť

Suroviny na koláč z čerstvého kokosu:

1 a 1/2 hrnčeka múky, 3/4 lyžičky soli, 10 lyžíc čerstvého masla, nakrájané na kocky a vychladené, 1 hrnček cukru, 6 lyžíc kukuričného škrobu, 4 vajcia, 1 hrnček nasekanej čerstvej kokosovej masy, 3/4 hrnčeka čerstvej kokosovej vody z kokosových orechov, 3/4 hrnčeka kokosového mlieka, 1/2 lyžičky vanilkového extraktu

Koláč z čerstvého kokosu
Koláč z čerstvého kokosu

Postup:

Vyšľahajte spolu múku a 1/4 lyžičky soli. Votrite 8 lyžíc masla do múky, až  vzniknú omrvinky veľké ako hrášok. Pridajte  4 – 5 lyžíc ľadovej vody, premiešajte vidličkou, až sa začne tvoriť cesto. Krátko premieste, urobte bochník a zabaľte do  fólie. Nechajte 1 hodinu v chladničke. Vyhrejte rúru na 220°C. vyvaľkajte cesto na plát s priemerom 30 cm, 3 mm hrubé. Dajte do formy s  priemerom 22 cm. Na 20 minút zamrazte. Popichajte cesto vidličkou, položte naň pergamenový papier a naukladajte sušenú fazuľu.  Pečte do zlatista, 15-20 minút. Vyberte papier a fazuľu, a pečte do zlatista, 8-10 minút. Nechajte vychladnúť. Znížte teplotu na 180°C. Medzitým vyšľahajte dohromady zostávajúcu soľ, 3/4 hrnčeka cukru a kukuričný škrob spolu s žĺtkami, kokosovou masou, kokosovou vodou a kokosovým mliekom. Priveďte do varu a varte za stáleho miešania, kým zmes nezhustne, 1-2 minúty. Odstavte, vmiešajte zvyšné maslo a vanilkový extrakt. Nalejte na upečené cesto. V miske nad parou rozšľahajte zvyšný cukor a bielka. Odstavte. Vyšľahajte bielka do tuha. Rozložte na koláč. Pečte dozlatista, 12-15 minút. Nechajte vychladnúť.  

Foto: stock.adobe.com

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach