20 minút
Suroviny na biela špargľa, jahody, syr, zelené korenie ( rozpočet na 10 porcií):
800 g bielej špargle, 100 g práškového cukru, 200 g syru typu Lučina, 100 ml mlieka, 300 g, jahody, 25 g zeleného korenia, 600 ml pomarančového džúsu, 20 g bezlepkovej múky, 20 g čerstvej bazalky, 15 g soli
Postup:
Bielu špargľu očistíme a dáme variť do vriacej osolenej vody do polomäkka. Uvarenú špargľu schladíme v ľadovom kúpeli. Jahody nakrájame na štvrtinky. Dáme variť pomarančový džús so zeleným korením. Zahustíme bezlepkovou múkou alebo škrobom a na záver pridáme bazalku, ktorú potom vyberieme. Syr rozmiešame s mliekom. Na záver vyskladáme suroviny na tanier podľa vlastnej fantázie. Dekorujeme čerstvou bazalkou a posypeme práškovým cukrom.