SPÄŤ
Iné dezerty

Čerešňové crumble s vanilkovou zmrzlinou

Od: Henrieta Karabova 9.7.2018
1 Hviezda2 Hviezdy3 Hviezdy4 Hviezdy5 Hviezd Ohodnoťte článok
Loading...

Suroviny:

Cesto: 300 g odkôstkovaných čerešní alebo višní, 3 – 4 broskyne, 2 PL hnedého cukru, 1 PL škrobu, 1 ČL mletej škorice

Posýpka: 100 g polohrubej múky alebo mandľovej múky pri bezlepkovej verzii, 50 g ovsených vločiek alebo mletého kokosu pri bezlepkovej verzii, 2 PL hnedého cukru, 50 g rozpusteného masla, 2 hrste nasekaných vlašských orechov

Vanilková zmrzlina: 3 žĺtky, 2 PL práškového cukru, 1 ČL škrobu, 150 ml smotany na varenie alebo šľahanie, 1 vanilkový struk alebo vanilkový cukor, 100 – 150 ml smotany na šľahanie (na šľahačku)

Postup:

Umyté, odkôstkované čerešne a nakrájané broskyne dáme do zapekacej misky. Zasypeme škrobom, hnedým cukrom, škoricou a zamiešame.  Do misky si nasypeme múku, ovsené vločky, hnedý cukor, spolu premiešame a následne nalejeme roztopené maslo. Miešame rukou až kým nám nevznikne posýpka. Túto posýpku pridáme na ovocnú zmes, ktorú nakoniec posypeme nasekanými orechmi a dáme piecť do rúry. Pečieme pri teplote 200°C asi 15 až 20 minút.

Vanilková zmrzlina: Na prípravu zmrzliny použijeme žĺtky, ktoré ručne – metličkou vymiešame s práškovým cukrom, vanilkovým cukrom a škrobom. Smotanu privedieme do varu, následne odstavíme z ohňa a postupne za stáleho miešania pridávame do žĺtkovej zmesi. Potom žĺtkovú zmes celú vlejeme späť do hrnca a za stáleho miešania dáme opäť variť, až kým krém nezhustne. Keď má správnu konzistenciu, prelejeme do studenej misky a necháme vychladnúť.  Vyšľaháme si šľahačku a postupne ju primiešavame do vychladnutého vanilkového krému. Prekryjeme potravinou fóliou a dáme do mrazničky stuhnúť.

Tip:

Čerešňové crumble servírujeme so zmrzlinou.

Zdroj: www.korunnycukor.sk

womangalérie VŠETKY