Jabĺčka v červenej poleve

Doba prípravy 30 minútNáročnosť

Suroviny na Jabĺčka v červenej poleve:

4 stredne veľké jablká, 4 lyžice práškového cukru, 400 g kryštálového cukru, 50 ml vody, 1 lyžička červenej potravinárskej farby, 1 lyžička vanilkovej esencie , 1 lyžička octu, 4 drevené špajle

Postup:

Jablká umyjeme, dôkladne osušíme a odstránime stopky. Namiesto stopky zapichneme drevenú špajľu. Vodu s kryštálovým cukrom, potravinárskou farbou, vanilkovou esenciou a octom na ohni rozpustíme a necháme vrieť až na teplotu 150° C. Potom hrniec vložíme do studenej vody a ochladíme.

Mohlo by vás zaujímať

Dvojfarebná roláda

60 minútDvojfarebná roláda – suroviny: Na čokoládovú hmotu: 100 g kryštálového cukru, 100 g hladkej múky, 4 vajcia, 1 lyžička vody, 1 vanilkový cukor, 5 g… Čítaj ďaľej

Do teplého sirupu namáčame jablká tak dlho, až kým sa nich vytvorí hrubá vrstva cukrovej polevy. Jabĺčka pokladieme špajľou hore na tácku posypanú práškovým cukrom a necháme uschnúť.  Jednotlivé jabĺčka zabalíme do celofánu a previažeme stužkou.

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach