30 minút
Suroviny na Jabĺčka v červenej poleve:
4 stredne veľké jablká, 4 lyžice práškového cukru, 400 g kryštálového cukru, 50 ml vody, 1 lyžička červenej potravinárskej farby, 1 lyžička vanilkovej esencie , 1 lyžička octu, 4 drevené špajle
Postup:
Jablká umyjeme, dôkladne osušíme a odstránime stopky. Namiesto stopky zapichneme drevenú špajľu. Vodu s kryštálovým cukrom, potravinárskou farbou, vanilkovou esenciou a octom na ohni rozpustíme a necháme vrieť až na teplotu 150° C. Potom hrniec vložíme do studenej vody a ochladíme.
Mohlo by vás zaujímať
Do teplého sirupu namáčame jablká tak dlho, až kým sa nich vytvorí hrubá vrstva cukrovej polevy. Jabĺčka pokladieme špajľou hore na tácku posypanú práškovým cukrom a necháme uschnúť. Jednotlivé jabĺčka zabalíme do celofánu a previažeme stužkou.