Makovo-ovocné ovsené lievance

Doba prípravy 15 minútNáročnosť

Suroviny:

3 a 1/2 PL ovsené vločky, 1 PL  špaldová celozrnná múka, 1/2 PL ovsené klíčky,  1 vajce, 1/2 PL med ( kukuričný, javorový alebo iný sirup ), 1 PL mletý mak, 1 ks jablko, 2 PL čučoriedok

Makovo-ovocné ovsené lievance

Postup:

Jablko očistíme a pokrájame na malé kúsky. Takto pripravené vložíme do mixéra, pridáme čučoriedky, vajce a ostatné suroviny. Všetko spolu rozmixujeme na jemnú hmotu – cesto. Ak sa vám cesto zdá husté, pridajte trocha mlieka. Ak je cesto, naopak, riedke, pridajte trocha múky. Panvicu vymastíme kokosovým olejom. Z cesta lyžičkou formujeme lievance, ktoré pomaly opekáme na panvici. Treba strážiť teplotu, lebo inak prihoria. Na záver lievance dozdobte drobným ovocím, pokvapkajte sirupom alebo medom, prípadne posypte makom.