15 minút
Suroviny na pánsky dezert:
2 veľké grapefruity, 2 polievkové lyžice kryštálovéhu cukru, 6 polievkových lyžíc Um-u, 120 ml šľahačky, 1 čajová lyžička nastrúhaného muškátového orieška, 6 kompótových jahôd, granátové jablko
Postup:
Grapfruity pozorne očistíme a nakrájame na kolieska, ktoré poukladáme do misy. Posypeme cukrom a zalejeme Um-om. Necháme v chlade pôsobiť asi 2 hodiny. Potom šťavu opatrne zlejeme a necháme prejsť na miernom plameni varom. Očistíme granátové jablko.
Mohlo by vás zaujímať
Kolieska grapefruitu rozdelíme na dva tanieriky. Ozdobíme jahodami a granátovým jablkom. Polejeme horúcou marinádou a nakoniec na povrch položíme šľahačku.