SPÄŤ
Vegetariáni

Pečené jablká s mascarpone a karamelovým cukrom

Od: Henrieta Karabova 30.11.2017
1 Hviezda2 Hviezdy3 Hviezdy4 Hviezdy5 Hviezd Ohodnoťte článok
Loading...

Suroviny na pečené jablká s mascarpone ( rozpočet na 4 porcie):

4 stredne veľké jablká, 50 g hrozienok, 2 PL rumu, 50 g nahrubo nasekaných orechov alebo mandlí, 4 balíčky Trstinového cukru karamelového Dr. Oetker, 4 PL masla

Na krém: 200 g mascarpone, 2 balíčky vanilkového cukru, 1 balíček Finesse citrónovej kôry strúhanej

Okrem toho potrebujeme: zapekaciu nádobu

 pečené jablká s mascarpone

Postup:

Jablká so šupkou omyjeme, osušíme a prepolíme. Lyžičkou vydlabeme dužinu okolo jaderníka. Hrozienka namočíme do rumu, premiešame s nasekanými orechmi alebo mandľami a karamelovým cukrom. Zmesou naplníme jablká a navrch položíme lyžicu masla. Jablká dáme do maslom vymastenej zapekacej nádoby a prikryjeme alobalom. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme 15 minút pod alobalom, odkryjeme a dopečieme odkryté.

Elektrická rúra: 160 °C
Teplovzdušná rúra: 140 °C
Plynová rúra: stupeň 2
Doba prípravy: asi 20 minút
Doba pečenia: asi 35 minút

Mascarpone premiešame s vanilkovým cukrom a citrónovou kôrou. Jablká vyberieme z rúry, necháme mierne vychladnúť. Ihneď podávame ešte teplé s mascarpone.

TIP: Karamelový cukor môžeme nahradiť Trstinovým cukrom s rumovou príchuťou.

Hodnotenie múčnika:

Výborné, chutné jesenné a zimné teplé pohostenie, keď sa pikantnosť kyslastých jabĺk snúbi s jemnou maslovou chuťou mascarpone a sladkými orieškami a hrozienkami. Hodí sa ako popoludňajší dezert ku káve alebo čaju, vôňa pečených jabĺk prevonia celý byt J.

womangalérie VŠETKY