SPÄŤ
Múčne jedlá

Piškótové omeletky so smotanovou náplňou

Od: Henrieta Karabova 11.8.2018
1 Hviezda2 Hviezdy3 Hviezdy4 Hviezdy5 Hviezd Ohodnoťte článok
Loading...

Rýchly a veľmi svieži  dezert, doplnený pikantnou jahodovo smotanovou náplňou a čerstvými jahodami  

Suroviny na piškótové omeletky ( rozpočet na 6 porcií ):

Na cesto: 4 vajcia, 4 polievkové lyžice (PL) studenej vody, 8 PL kryštálového cukru, 8 PL lyžíc polohrubej múky, 1 čajová lyžička kypriaceho prášku do pečiva, vanilkový cukor

Na náplň: 500 ml smotana na šľahanie, 1 balíček Jahodová smotanová náplň Dr.Oetker, 500 g čerstvé jahody

Ešte potrebujeme: 2 ks plech na pečenie ( 30 x 40 cm ), elektrický ručný šľahač

piškótové omeletky

Postup:

Celé (neoddeľovať bielky a žĺtky) vajcia spolu s vodou a cukrom vyšľaháme do penista elektrickým šľahačom, zmiešanú múku s kypriacim práškom postupne primiešame k vyšľahaným vajciam.  Potom na papier na pečenie nakreslíme 6 kruhov o priemere cca 18 cm a položíme na plechy. Cesto rozdelíme na 6 rovnomerných dielov do kruhov a pomocou stierky cesto uhladíme. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme cca 25-30 minút pri teplote 180 stupňov. Toto cesto je dobré na rolády, bublaniny aj torty, ak ho chceme obmeniť na kakaové alebo orechové, stačí nahradiť dve lyžice polohrubej múky dvomi lyžicami kakaa alebo mletých orechov, môže sa pridať aj trošku oleja, ale nie je to nutné.

Elektrická rúra: 200°C

Teplovzdušná rúra: 180°C

Doba pečenia: asi 10 minún

Príprava: 20 minút

Po upečení pláty aj s papierom na pečenie vyklopíme na papier posypaný práškovým cukrom a necháme vychladnúť.

Na prípravu náplne vyšľaháme smotanu so smotanovou náplňou podľa návodu na obale. Papier na pečenie stiahneme s plátov. Náplň rozdelíme na pláty a posypeme nakrájanými jahodami. Pláty prehneme a povrch omeletiek pocukríme.

Nutričné hodnoty:

 
  na porciu / kus na 100 g / ml
Energia  1694 kJ / 404 kcal  789 kJ / 188 kcal
Tuky  39 g  18 g
Sacharidy  10 g  4,7 g
Bielkoviny  6,6 g  3, 1 g

womangalérie VŠETKY