Pohánkové palacinky

Doba prípravy 20 minútNáročnosť

Suroviny na pohánkové palacinky:

Na palacinky: 1 šálka pohánkovej múky, 1 vajce, 1 a ¾ šálky konzervovaného kokosového mlieka, 1 vrecúško stévie, štipka soli, maslo
Plnka na palacinky: stévia, grécky jogurt, 1 vanilkový struk

Pohánkové palacinky

 

 

 

Postup:

V malej miske pripravíme náplň do palaciniek zmiešaním gréckeho jogurtu, stévie a vanilkového lusku. Dobre premiešame a dáme bokom. Aby boli palacinky lepšie, vymixujeme pohánkovú múku, vajce, kokosové mlieko, stéviu a soľ v mixéri, kým sa vytvorí vláčne cesto. Necháme ho vychladiť asi na hodinu alebo cez noc v chladničke. Zohrejeme panvicu na strednom ohni. Pridáme maslo, aby pokrylo dno a okraje panvice. Dáme ¼ šálky cesta na panvicu a rýchlo ho rovnomerne rozotrime. Pečieme, kým začnú okraje palaciniek hnednúť a oddeľovať sa od okraja panvice, asi 1 až 2 minúty. Palacinku prevrátime na druhú stranu a pečieme asi 1 minútu. Opakujeme postup so zvyškom cesta a pred každou novou palacinkou pridáme na panvicu trochu masla. Pohánkové palacinky ukladáme na tanier a prikryjeme ich utierkou, aby zostali teplé. Na každú palacinku nanesieme jogurtovú plnku a dvakrát preložíme, aby sme vytvorili trojuholníkový tvar. Ozdobíme s rozdrvenými praženými lieskovými orechmi a posypeme mletou škoricou a stéviou. Hneď podávame.

Autor: Janka Trebuľová a Inez Krídlová