RAW – Mrkvové muffiny

Doba prípravy 45 minútNáročnosť

1/2 hrnčeka orechov, 1/2 hrnčeka datlí, 1/2 hrnčeka hrozienok, 2 veľké mrkvy, 1 cm zázvoru, škorica, kurkuma, štipka muškátového orieška

Topping: 3/4 pohára datlí ( bez kôstky ), 1 pohár pomarančovej šťavy, 1 vanilkový lusk, 1 šálka kešu orechov, citrónová šťava.

RAW - Mrkvové muffiny

Postup:

Mrkvu očistíme, pokrájame na väčšie kolieska a nahrubo pomixujeme. Pridáme pomixované orechy, trocha škorice, kurkumy, zázvor a  štipku muškátového orieška. Zmiešame do kompaktnej hmoty a naplníme do košíčkov.

Topping: Ďatle namočené do vody ( 3 hodiny ), rozmixujeme s pomarančovou šťavou, potom pridáme do vody namočené ( 3 hodiny) kešu oriešky, mixujeme do hladkej hmoty. Hmotu naplníme do zdobiaceho  vrecka a muffiny ozdobíme.

Tip:
Z hmoty možeme tvarovať aj guľôčky, ktoré vyváľame podľa chuti v mletých orechoch, horkom kakau alebo strúhanom kokose.

Autor: Zuzana Nosková

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach