Rumové šišky

Doba prípravy 75 minútNáročnosť

Suroviny na rumové šišky ( rozpočet na 25 kusov ):

Na cesto: 250 ml mlieka, 50 g masla, 500 g hladkej múky, 1 balíček Droždia, štipka soli, 50 g práškového cukru, 2 balíčky Trstinového cukru s rumovou príchuťou, 4 žĺtky, 1 PL citrónovej šťavy

Na vyprážanie: olej

Okrem toho potrebujeme: kolieska na vykrajovanie (Ø 5 cm)

Rumové šišky
Rumové šišky

Postup:

Na prípravu cesta v kastróliku zohrejeme mlieko a necháme v ňom rozpustiť maslo. V mise zmiešame múku s droždím, soľou, cukrom a trstinovým cukrom. Pridáme žĺtky a šťavu a ručne vypracujeme dohladka. Poprášime múkou, prikryjeme utierkou a necháme na teplom mieste asi 45 minút kysnúť. Na pomúčenej pracovnej ploche z cesta pomocou váľka vyvaľkáme plát hrubý asi 2 cm.

Mohlo by vás zaujímať

Churros s omáčkou z vaječného likéru

Churros s omáčkou z vaječného likéru

Suroviny na churros s omáčkou z vaječného likéru: Churros: 240 ml vody125 g masla1 lyžička kryštálového cukruštipka soli180 g polohrubej múky6 vajec800 ml slnečnicového oleja (na vysmážanie)80 … Čítaj ďaľej

Z plátu povykrajujeme kolieska, ktoré necháme ešte asi 15 minút kysnúť. Vkladáme do rozpáleného oleja a vyprážame dozlatista. Vypražené šišky poukladáme na servítky, aby sme sa zbavili prebytočného oleja.

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach