Ryžová kaša – ľahké a teplé raňajky

Doba prípravy 30 minútNáročnosť

Suroviny ( rozpočet na 4 porcie ):

1 hrnček ryže, 4 hrnčeky mandľového mlieka, 1 lyžica medu, Džem Relax 100 % z ovocia Čierna ríbezľa, Hrsť nahrubo nasekaných mandlí

Postup:

Ryžu poriadne premyte v horúcej vode. Následne ju presypte do hrnca s hrubým dnom a zalejte mandľovým mliekom. Pridajte med a prikryte pokrievkou. V bode varu pokrievku trochu odkryte, aby vám mlieko nevykypelo. Plameň znížte na minimum a varte za občasného miešania 20 –30 minút. Ak použijete hrniec s tenkým dnom, miešajte častejšie, aby kaša neprihorela. Kašu prelejte na taniere, pridajte Džem Relax 100 % z ovocia, nasekané mandle a podávajte ešte teplé.

ZDROJ: Recept pre Relax 100 % Čierna ríbezľa pripravili Coolinari.

Ako odmerku použite rovnaký hrnček na ryžu aj mandľové mlieko.

 

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach