Slivky pod čepcom

Doba prípravy 45 minútEnergia: 516 kcal.Náročnosť

1 porcia obsahuje: 2162 joulov (516 kalórií)

Suroviny ny slivky pod čepcom (rozpočet pre 4 osoby):

1 kg sliviek, 75 + 50 g cukru, 2 tvrdšie žemle, 200 ml mlieka, 2 lyžice masla, 2 vajcia, trochu škorice, štipka drveného klinčeka, 30 g postrúhaných mandlí, 2 lyžice strúhanky

Slivky pod čepcom

Postup:

Slivky umyjeme, osušíme, vykôstkujeme a tesne vedľa seba naukladáme do veľkej nákypovej formy. Posypeme ich 75 g cukru a v rúre zapečieme. Žemle pokrájame na tenké plátky. Mlieko zohrejeme s lyžicou masla, primiešame žemle a necháme vychladnúť. Vajcia so škoricou, drvenými klinčekmi a 50 g cukru vyšľaháme do peny. Pridáme mandle a namočené žemle. Cesto rovnomerne rozdelíme na zapečené slivky, povrch nákypu posypeme strúhankou a obložíme kúskami masla. V strede rozohriatej rúry zapečieme dohneda.