Babičkin jablkový koláč

Doba prípravy 50 minútNáročnosť

Suroviny na babičkin jablkový koláč:

Na náplň: 1 kg jabĺk, 2 balíčky škoricového cukru

Na cesto: 300 g polohrubej múky, 150 g práškového cukru, 1 balíček vanilínového cukru, 200 g zmäknutého masla alebo margarínu, 2 vajcia, 1 balíček kypriaceho prášku do pečiva, 200 ml mlieka

Ešte potrebujeme: plech na pečenie (30 x 40 cm)

jablkový koláč

Postup:

Na prípravu náplne jablká umyjeme, olúpeme, nastrúhame a zmiešame so škoricovým cukrom. Na prípravu cesta ručne vypracujeme v mise z múky, cukru, vanilínového cukru a masla alebo margarínu mrveničku. Z mrveničky odoberieme asi 4 vrchovaté PL, ktoré odložíme bokom a do zvyšku zmesi pridáme vajcia, kypriaci prášok a mlieko. Všetky suroviny dobre ručne vymiešame dohladka. Cesto rozotrieme na vymastený a múkou vysypaný plech. Na vrch poukladáme jablká a posypeme mrveničkou. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

  • Elektrická rúra: 180 °C
  • Teplovzdušná rúra: 160 °C
  • Plynová rúra: stupeň 3
  • Doba pečenia: asi 30 minút

Mohlo by vás zaujímať

Jablkový koláč

Jablkový koláč

40 minútSuroviny na jablkový koláč: 1 kg jabĺk, 2 vajíčka, 120 ml kryštálového cukru, 2 x 120 ml bieleho jogurtu, 240 ml polohrubej múky,  1 čajová… Čítaj ďaľej

Upečený jablkový koláč necháme vychladnúť na kuchynskej mriežke.

Tip: Namiesto jabĺk môžeme použiť napr. hrušky, slivky alebo kompótované marhule

Zdroj: Dr.Oetker

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach