Bábovka s čučoriedkami

Doba prípravy 70 minútEnergia: 417 kcal.Náročnosť

Bábovka s čučoriedkami – suroviny:

šťava a kôra z 1 citróna ( chemicky neošetrený ), 200 g čučoriedok, 5 vajec, 250 g masla, 250 g krupicového cukru, 350 g polohrubej múky, 1/2 balíčka kypriaceho prášku do pečiva, 250 ml mlieka, maslo a hrubá múka na vysypanie plechu

Postup:

Citrón dôkladne umyjeme pod prúdom teplej vody a osušíme. Nastrúhame kôru a vytlačíme z citróna šťavu. Očistíme čučoriedky. Vajíčka rozbijeme a oddelíme žĺtky od bielkov. Zmäknuté maslo so 160 g krupicového cukru vymiešame do peny a postupne vmiešame doň žĺtka, múku a kypriaci prášok do pečiva.. Potom pridáme citrónovú kôru, prilejeme polovicu citrónovej šťavy a mlieko. Všetko dobre premiešame.

Mohlo by vás zaujímať

Kávová bábovka

100 minútKávová bábovka – suroviny: 4 vajíčka, 4 čajové lyžičky instantnej kávy, 400 g polohrubej múky, 250 g masla, 400 g práškového cukru, 1 kopcovitá čajová… Čítaj ďaľej

Z bielkov a zvyšku krupicového cukru ušľaháme tuhý sneh a spolu s čučoriedkami ho opatrne zapracujeme do cesta. Všetko spolu potom vlejeme do vymastenej a múkou vysypanej bábovkovej formy. Pečieme pri 180ºC asi 60 minút.

Energetická hodnota 1 porcie: 417 kcal/1744 kJ

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach