Bábovka s rebarborou

Doba prípravy 85 minútNáročnosť

Suroviny:

Na cesto: 500 g rebarbory, 250 g zmäknutého masla alebo margarínu, 150 g cukru, 1 balíček vanilínového cukru, 1 balíček citrónovej kôry, 5 vajec, 380 g hladkej múky, 4 zarovnané KL Kypriaceho prášku do pečiva, štipka soli
Na ozdobenie: 1 balíček Polevy svetlej
Ešte potrebujeme: formu na bábovku (Ø 23 cm), elektrický ručný šľahač

Bábovka s rebarborou

Postup:

Na prípravu cesta rebarboru umyjeme (nelúpeme) a nakrájame na kúsky asi 2 cm dlhé. V mise vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni maslo alebo margarín s cukrom, vanilínovým cukrom a citrónovou kôrou dohladka. Pridáme vajcia a múku zmiešanú s kypriacim práškom a soľou a na strednom stupni vyšľaháme dohladka. Vmiešame rebarboru a cesto nanesieme do vymastenej a múkou vysypanej formy. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Bábovku necháme asi 10 minút vo forme ochladnúť. Potom ju opatrne vyklopíme. Na ozdobenie rozpustíme polevu podľa návodu na obale. Polevou ozdobíme bábovku a necháme stuhnúť.

Vystačí na: asi 16 porcií
Doba prípravy: asi 25 minút
Doba pečenia: asi 60 minút
Elektrická rúra: 170 °C
Teplovzdušná rúra: 150 °C
Plynová rúra: stupeň 3
Doba pečenia: asi 60 minút

Tip:

Pred stuhnutím polevy môžeme bábovku posypať hoblinkami tmavej čokolády.

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach