Banánová roláda s čokoládou

Doba prípravy 40 minútNáročnosť

Čakáte návštevu a chcete pripraviť niečo nenáročné, ale za to veľmi chutné? Máme pre vás tip! Rýchla banánová roláda s čokoládou je ideálne riešenie. Ľahučký dezert ku káve, ktorému nikto neodolá.

Banány sú chutné a zdravé ovocie, ktoré by malo byť súčasťou zdravej a vyváženej stravy. Sú bohaté na rôzne živiny, ako sú vitamíny C a B6, draslík, mangán, vláknina a ďalšie. Toto obľúbené ovocie obsahuje aj vlákninu, ktorá pomáha udržiavať zdravý tráviaci systém a regulovať trávenie.

Banánová roláda s čokoládou – suroviny:

5 vajec, 5 lyžíc kryštálového cukru, 5 lyžíc polohrubej múky, 2 lyžice horkého holandského kakaa

Na plnku: 100 g práškového cukru, 100 g kvalitnej horkej čokolády, 250 g masla, ½ dl rumu, 2 banány

Postup:

Najskôr z bielkov vyšľaháme tuhý sneh. Do vyšľahaného snehu pomaly zamiešame pripravené žĺtky, múku a kakao. Plech vyložíme papierom na pečenie, pripravené cesto naň rozotrieme a upečieme vo vopred vyhriatej rúre. Upečené cesto na roládu vyklopíme na vlhkú utierku a spolu s papierom pevne stočíme do rolády. Roládu necháme dobre vychladnúť. Takto vychladnutý plát roztočíme z útierky a zbavíme ho pomaly papiera. Plát potrieme pripraveným čokoládovým krémom. Takto pripravenú roládu obložíme pozdĺžne rozkrojenými banánmi a opäť pevne stočíme. Vrch rolády potrieme zvyšným čokoládovým krémom. Banánová roláda s čokoládou je hotová! Môžeme ju podávať – napríklad ku káve:-).

Mohlo by vás zaujímať

Banánový chlebíček s rumovo-karamelovou polevou

60 minútEnergia: 365 kcal.Lahodný banánový chlebíček poteší sladkou rumovo-karamelovou polevou. Suroviny na Banánový chlebíček s rumovo-karamelovou polevou ( vystačí na asi 12 porci ): Na cesto: 250… Čítaj ďaľej

Krém:  Čokoládu roztopíme nad parou. Maslo s cukrom vymiešame do peny, pridáme zmäknutú vychladnutú čokoládu, rum a dobre vymiešame. 

  • Doba prípravy: 20 minút,
  • Doba pečenia: 8 minút,
  • Počet porcií: 15 kúskov,

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach