Banánové rezy

Doba prípravy 70 minútNáročnosť

Suroviny:

Na cesto: 3 bielky, 3 žĺtky, 170 g cukru, 4 PL teplej vody, 160 g polohrubej múky, 10 g kakaa, ½ balíčka Kypriaceho prášku do pečiva
Na náplň:
1 balíček Zlatého klasu, 300 ml mlieka, 30 g cukru, 250 g zmäknutého masla, 100 g práškového cukru, 2 banány (do náplne), 5 banánov (nakrájaných našikmo)
Na poliatie: 1 balíček Polevy tmavej
Ešte potrebujeme: plech na pečenie (30 x 40 cm)

Banánové rezy

Postup:

Na cesto vyšľaháme bielky elektrickým ručným šľahačom dotuha. Žĺtky vyšľaháme s cukrom a vodou do peny. Premiešame múku, kakao a kypriaci prášok a striedavo s ušľahanými bielkami vmiešame do žĺtkovej peny. Cesto nalejeme na vymastený a múkou vysypaný plech, vložíme do rúry a pečieme. Na prípravu náplne pripravíme pudingový prášok s mliekom (300 ml) a cukrom (30 g) podľa návodu na obale a necháme vychladnúť. Maslo s práškovým cukrom vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni do peny. Postupne do masla zašľaháme puding a dva roztlačené banány. 1/3 náplne natrieme na vychladnutý korpus, naukladáme našikmo nakrájané banány a prekryjeme zvyškom náplne. Na poliatie pripravíme polevu podľa návodu na obale a rovnomerne ju rozotrieme po celej ploche krému. Necháme stuhnúť.

Elektrická rúra: 180 °C (predhriata)
Teplovzdušná rúra: 160 °C  (nepredhriata)
Plynová rúra: stupeň 3 (nepredhriata)
Doba prípravy: asi 40 min
Doba pečenia:
asi 30 minút

Tip: Aby poleva pri krájaní nepopraskala, krájame rezy nožom namočeným v horúcej vode.

Save

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach